Till alla unga tjejer:

Författare:

|

Datum:

|

Ibland tycker jag det är fantastiskt att jag bara är 23 år, har läst en utbildning, drivit roliga lärorika projekt och har det jobb jag för några år sedan  drömde om. Sedan tänker jag igen, ser till min omgivning och konstaterar att det inte alls är lika fantastiskt. I min bransch må jag höra till de allra yngsta – men i andra delar blir jag omsprungen.

Det tog mig något år att faktiskt inse mina möjligheter som ung ”driven” tjej. Den viktigaste möjligheten av alla att känna till är: Bara jag är konkret, visar tydlighet och eftertanke samt tror på vad jag har att säga kommer ingen döma ut mig. (Nåja, i de flesta fall) Jag har tillochmed en fördel då många vill hjälpa unga drivna tjejer framåt. Ju tidigare du har den kunskapen desto bättre – För ju äldre du blir, ju mer du gör, desto mindre får du ”gratis”.

I maj ska jag få hålla en för mig personligen jätte rolig föreläsning. En föreläsning där jag tror att jag kommer kunna bidra mycket hos individerna i målgruppen. Grow and Glow Conference är en konferens för att stärka unga tjejers självkänsla med många grymma talare. Alltifrån relationer, individuell självkänsla, relationer till hur man tar sig vidare när livet är tufft kommer att diskuteras. Själv kommer jag berätta om hur man förmedlar sin självkänsla när man försöker ta sig framåt, förverkligar sina idéer och når sina mål – Självklart tar jag även upp de verktyg du kan ha nytta utav, såsom sociala nätverk.

Appropå att bli omsprungen av yngre personer än mig själv – Bakom konferensen står Therese Strömberg, en mycket skärpt ung tjej. När jag träffade Therese trodde jag hon var jämgammal med mig, men det visade sig att hon gick i gymnasiet – Först året! (När jag gick i första ring hängde jag med min ”high-school”-pojkvän ute på landet och kollade på grisar) Jag frågar Therese om varför hon lägger ned sin fritid på detta, och hon svarar:

”Jag besökte en liknande konferens i Norge och den gav mig jätte mycket. Jag tyckte det var tråkigt att det inte fanns någon liknande i Sverige så jag beslöt mig för att ordna en. Jag vill göra detta för att många ung tjejer mår mycket sämre än dom bör göra. Det krävs bara lite inspiration och mod så kan man nå hur långt man vill i livet.”

Riktigt kul ska det bli att få vara med! Tipsa tjejerna i din omgivning, jag tror det kommer att ge dem mycket. Den 21-22 maj på Scandic Hasselbacken, Stockholm. Köp biljett här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *