Twitter – ett intensivt lärande

Författare:

|

Datum:

|

, ,

twitter_68510457.jpg
Många av mina medstuderande ställer sig frågande till att använda twitter. De förstår inte nyttan med att engagera sig. ”Jag har ju facebook” får jag ofta till svar. Själv har jag varit aktiv i 1½ månad nu och har aldrig varit med om lika intensivt lärande.

Jag har också ställt mig frågande kring vad min webbnärvaro ska tjäna till, men frågan ”varför” har sedan en lång till tillbaka ersatts av ”Hur nyttjar jag detta på bästa sätt?” Twitter gav mig svarert. I den icke särskilt omfattande listan på twittrare jag följer finns några glada personer som ofta delar med sig länkar. Länkar med riktigt intressant läsning.

Min tidigare bästa vän, bokmärkslistan, växer lång.
bokmrken_68510778.jpg

Igår fick jag även lära mig att twitter är en frågelåda. Idag undersökte jag fenomenet och mycket riktigt fick jag min fundering besvarad.
frgelda_68525473.jpg

Jag gillar även kulturen på twitter! Användarna delar, rekommenderar och sprider – helt osjälviskt. De tackar, retweetar och är måna om sina följare. Relationsskapande på en helt annan nivå.

Har du inte twitter skaffar du det nu!
Har du twitter och vill lära mig något lägg till mig.

Om detta är mina erfarenheter efter 1½månad, vad kommer jag då ha fått uppleva om, låt oss säga, ett år? Tack alla ’lärare’!

Vidareläsning: Skillnaden på twitter och facebook, Twitterflirta, Varför twittra?, De fem bästa sakerna med twitter, Kändisar på twitter , Gör en bio och för er nybörjare twitterordlista.

Ett svar till “Twitter – ett intensivt lärande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *