Välkommen till Linnéuniversitet!

Författare:

|

Datum:

|

,

dscn6335_68285635.jpg
Det är dags att välkomna ett nytt universitet! För en vecka sedan kom nämligen Linnéuniversitet till världen. Idag satte jag foten i det nya universitet för första gången i samband med mitt återvändande till verkligheten. Jag ser positivt på fusionen, detta trots att jag fått bevittna problematiken och kaoset tack vare mitt samarbete med Ekonomihögskolan under Marknadsföringsprojektet och betraktande på nära håll under sommarjobb på administrationen. Fusioner skapar möjligheter – i detta fallet att skrota Studentportalen och skapa nytänkande marknadsföringskampanjer. (Vänta och se i vår)

Besök Linnéuniversitetet under Öppet Hus den 7 februari – då jag arrangerar föreläsning i ”Studier och entreprenörskap”. (Med blandannat Campusbokhandeln, TASK Consulting och Filmprojektet Domarjävlar!)

Fusioner är vad som kretsar i mitt huvud nu, inte bara fusionen mellan Växjö Universitet och Högskolan i Kalmar utan främst rörande den projektrapport jag skriver för Guava A/S. Mycket tillfredsställande för mig som är en organisationskultur-nörd. Huvudsyftet och grundantagandet för att slå samman organisationer är att nå fler positiva effekter än vad en enskild enhet kan uppnå på egen hand. Fusioner ger möjlighet till förändring, beprövanden av nya system och beprövande nya effektiva sätt att genomföra dagliga uppgifter -sammanfoga det bästa från samtliga enheter och sprida kunskap. Organisationskulturens roll är därför av stor vikt. Det är vad som kan ”make it or break it”. Organisationskultur och ledarskap skapar möjligheter för att effektivt hantera förändring.

”Organizational culture and management style have an important effect, by creating a climate supportive of change” Colin A. Carnall

Anledningen till att jag besökte Linnéuniversitetet idag var att jag lovat mig själv att separera hemmet från arbetet under 2010 och därför arbeta med min rapport på skolans arbetsplatser. En intressant upplevelse som fick mig minnas varför jag föredrar att sköta arbetet hemifrån. Trots att jag var väldigt effektiv och producerade hela tre sidor välskriven empiri under de två timmarna jag spenderade på den s.k ”Hyllan” (Jag tackar min hjärna och mitt bloggande för detta) fann jag det väldigt kallt och stördes av allt myllrande i Universitetets lokaler. Jag distraherade mig även med att studera de andra studenterna som grupparbetade, alltid samma problematik – jag kommer att sakna det.

I hemmet är det varmt, tyst och det är legalt att bära mysbyxor. Det ger också möjlighet att se på dokumentären ”Kraschen” som visades på SVT1 under min lunch. Dokumentären gav mig flera insikter om den pågående krisen och hur människor påverkas jag inte haft tidigare. Se den på SVT-play här. Jag brukar se positivt på förändring och instämmer i att hunger är en katalysator för entreprenörskap, något naivt tycker jag efter att ha sett dokumentären.

Jag planerar temaveckor i bloggen och söker till detta gästbloggare. Listade ämnen är (än så länge) följande:
– Förändring och förnyelse
– Ung företagsamhet
– Att vilja lära
– Kvinnligt företagande och jämställdhet
– Hälsa och personlig utveckling
– Digital marknadsföring
– Landsbygdsutveckling
– 80-talister – Generationen

Önskemål är välkomna!

Ett svar till “Välkommen till Linnéuniversitet!”

  1. Härligt att börja året på ett fresh ställe (även om det nu var något kallt). Och jag blir studienostalgisk när jag läser om grupparbeten, bibliotek och andra utrymmen där man satt och kämpade för livet kändes det som. En termin kvar alltså?

    Oh kul med gästbloggare! Ser fram emot att läsa både dina och deras inlägg här i vår!

    //Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *