UF-generationen

Författare:

|

Datum:

|

, ,

ufmaff.jpg
Foto: Jacob Ode, Entreprenörsjakten

Jag är en lycklig människa. Jag har fått chansen att knyta mig an till den maffia som ska rädda Sverige, och kanske världen. Nästan likt en sekt suger in medlemmar kan nyfikna inte motstå den kraft och hopp om framtiden som utsöndras. Jag gillar det, kämpar inte emot, och njuter av resan medan den varar. Sveriges unga entreprenörer.

Det är härligt. När det känns tungt finns någon där i ryggen ställer krav och inspirerar. Jag upplever det vara självklart att jag ska skapa min egen framtid – kanske rädda världen.

Jag är en del av UF-generationen – Ett bevis som många andra på vad som händer när du får uppleva idéförverkligande när du går din egen väg istället för gå den självklara vägen till att bli telefonist på närmsta telemarketingföretag. Ja, du kan ju även ha turen att som mig avslås jobbet, trots att du jobbat som telefonist i några år.

Men så lätt är det faktiskt inte, när du kämpat med din idé och ditt företag ett år, och av lidit både fysiskt och psykiskt, hjälper det inte ens att du står där på SM, säljer produkter till Svenskt Näringslivs ordförande omgiven av Sveriges mest driftiga unga företagare – du är trött, orkar inte med.. kanske tillochmed avskräckt. Kruxet ligger därför i att väcka den där lågan av motivation till liv igen.

Detta är vårt allas ansvar. Mamma, pappa, syster, bror, lärare och granne. Vi behöver inte hjälpa, bara stötta och handleda. Företagen måste våga söka och investera i nya idéer och värdera unga människors drivkraft. Kommuner, Landsting och Staten kan nå den tillväxt och minska arbetslösheten som de så gärna vill uppnå. Det är av denna anledning jag vördar alla som engagerar sig i Entreprenörsjakten. Från mamman som går med i facebookgruppen och läraren som följer via nätet till företagen, organisationerna, volontärerna och självklart tävlingsdeltagarna som gör Entreprenörsjakten möjlig! Precis som vi alla borde agera i utopin.

Hanna meddelar:
hanna_73714275.jpg
Intresserad? Skicka ett mail till info@entreprenorsjakten.se

Lämpligt för veckans tema finner jag en intervju med Magnus N:son Engelbäck, VD för Ung Företagsamhet, på Generationen.se. Läs den!

Jag gjorde avsåg i mitt tidigare inlägg att ta fram åsikter från de av minna läsare som kommit i kontakt med Ung Företagsamhet. Av de 200personer som läste inlägget fick jag två svar. Kan detta då jämföras med att 1/100 kommit i kontakt med Ung Företagsamhet?

Ett svar till “UF-generationen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *