Varför i hela friden ska du söka till Entreprenörsjakten?

Författare:

|

Datum:

|

, , ,

ejakten_76347613.jpg
Samma fråga ställde jag mig när min sambo förra året påade mig att söka. Aldrig att jag skulle finna tid till det, åka till Göteborg en heldag för en himla lek. Hmm nej, jag måste plugga, fullfölja andra engagemang. Dessutom: Inte hade jag någon chans att komma med.

Mitt enda budskap är: Sök nu, den 5 mars går tiden ut!

Det är ingen lek – I alla fall inte för de medverkande företagen. Det handlar inte om välgörenhet. Företagen är inte där för att stödja ungt entreprenörskap, då hade de kunnat stödja något annat event där de inte behövt engagera sig med mer än ekonomiska medel, företagen är där för att nyttja ungt entreprenörskap. Företagen är där för dina idéer – Och detta är möjligheten du får; att testa din egna förmåga och bidra till problemlösning i verkligheten med betydelsen av vad just du kan.

Sitt inte bara där – Du kanske tror du lever inspirerat, att vad just du gör är viktigt och inte behöver ifrågasättas. Är du så säker? Att blandas med andra människor från skilda bakgrunder med olika tankar, värderingar och idéer ger mycket. Andra perspektiv hjälper din egna utveckling, både personligt samt i vad du arbetar med i din vardag. Utmana dig själv!

Människor – Människor är vad det handlar om! Du inspireras av och träffar andra jämlika, diskuterar och knyter kontakter med personer i näringslivet. Nätverk är allt för oss unga och här får du chansen att på en ny och intim arena lära känna helt fantastiska människor.

Du ÄR en entreprenör! Även om du inte driver de supercoola företaget med den skarpa affärsidén så är du en entreprenör. Det är vad jag tror. Den där bubblande drivkraften i dig som får dig att vilja och utnyttja dina resurser maximalt – det är vad som gör dig till en entreprenör. Om inte annat får du motbevisa mig med ditt deltagande. (Driver du redan ett företag förstår jag inte varför du inte redan sökt..)

Varför Växjö?
Växjö är enligt mig den perfekta staden för Entreprenörsjakten; Dess läge, entreprenöriella klimat och storlek gör att alla kommer vara engagerade. Jag kom hit för 2½år sedan, endast för att jag i mitt sökande efter den perfekta utbildningen bara hade funnit ett alternativ. Småland, nästan ännu mer bonnigt än Hälsingland, men ok. Växjö verkade rätt fint de gånger jag rest igenom, dessutom är 3 år är ingen lång tid. Dessutom fanns ju ett Campus som erbjöd trevlig gemenskap, kanske skulle jag slippa utanför dess gränser. Fel hade jag – Staden med dess innehåll gör nu allt för att suga mig fast och få mig att stanna även efter min utbildning.

Det första jag minns är ”Expansiva Växjö”. Det stod på skyltar och var rubriken på olika möten vi studenter kunde gå på. Min gissning var att det var något som hade att göra med att det byggdes så himla många hus här. Expansiva Växjö har nu en helt annan betydelse när jag fått lära känna staden och näringslivet här.

Växjö är mitt tema denna vecka. Organisationerna som finns här, möjligheterna, omgivningarna och det småländska är vad Norrlänskan kommer att berätta om den här veckan.

Ett svar till “Varför i hela friden ska du söka till Entreprenörsjakten?”

  1. Bra! Frågan är, varför ska du Inte ansöka?
    Spännande att höra mer om Växjö måste jag säga! Looking forward to it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *