Världen genom en sökmotor – Läran om Internet?

Författare:

|

Datum:

|

Om jag skulle berätta för min farbror, lillasyster eller granne att det finns mängder av människor som livnär sig på vad de spenderar 0,00005% av deras livstid till. Ett fönster efter ett sökresultat. Ur perspektivet att oskyldiga barn lider av vuxna människors strider är ter det sig rätt lustigt, och jag slutar aldrig förvånas över hur en liten del kan spela så stor roll.

Tänk om jag också skulle berätta för dem att 0,000005% av deras spenderade tid spar in en livstid? Människan har alltid varit frågande, människan har alltid varit sökande – och uppfinnigsrik. Därför är det lätt att förstå denna industrin.

Säg mig
Hur många gånger ställde du igår en fråga?
Hur många gånger fick du höra; ”Googla det”?

SEO – Search engine optimization. Läran om hur du kommer högt upp med en webbplats/blogg/vadsomhelst i en sökmotor. Eller som många skulle säga; Läran om Internet.

Jag har träffat både djupt religösa och ateister – det tackar jag för. SEO:are är ett folk för sig. De är bönder som rättar sig efter moderjords aka. Google (bl.a.)  förutsättningar, de sår och odlar vad som odla går. (Se bara anstormningen nu när Google Instant lanserades) Min tro är att det inte finns mer passionerade personer för Internet än SEOare. För dem är indexet, länkstrukturer, lika vacker som det är för mig att stå på en bergstopp och blicka ut över en dalgång.  Nej – Seo är inte bara länkar och blogg-spam.

Därav mitt egna fascination. SEO är levande och förtjänat. Ett år har jag spenderat till att försöka förstå mig på sökvärlden. Jag har nog i genomsnitt läst en artikel/rapport om dagen, träffat både större sök-företag och enskilda jägare samt försökt testa mina få kunskaper på egen hand. Fortfarande känns det som om jag inte förstår någonting – Och jag tror att ingen kan förstå allt. Ännu en anledning till att begeistras.

Dock är SEO-världen är skitig och inte alls lika genuin som dess första anblick antyder. Få är riktigt duktiga och genvägarna är många. Metoderna för att ta sig till toppen (topp 5 på ett sökord) är många.  En utomstående skulle säkert lägga sig dubbelvikt av skratt om de visste vad vuxna människor sysslar med.

Nej, en SEO:are kommer jag aldrig att blir, men jag skulle aldrig verka utan det och jag kommer alltid att använda det. Förstår man lite av det förstår man hur Internet fungerar – och SEO är ju inte allt. (Även om det är större än många inser)

Trots allt handlar det bara om ett fönster, ett sjukt stort fönster.
– Galet är det.

Bildkälla: http://www.shoeboxblog.com/?p=15314 (Tack Gustaf för tips)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *