5 steg till fler Besökare på din Blogg

Författare:

|

Datum:

|

 

Lika viktigt som det är att få till ett roligt och intressat blogginlägg, lika viktigt är det att sprida det på ett smart sätt för att få nya besökare. I bloggande är skrivandet/filmandet/bildredigerandet bara halva jobbet, du måste lägga minst lika mycket tid på att driva trafik till din blogg för att hålla den levande. Att vara jaga facebookdelningar och retweets kanske känns läskigt, men att sitta med armarna i kors får du inga besök. Du måste aktivt hantera ditt blogginnehåll och gör du det på rätt sätt kommer du snart se ditt besökar antal öka.

På Bloggportalen delar, som just blivit adopterad av Twingly, ger jag idag mina främsta tips på hur man får fler besökare till sin blogg. Självklart delar jag dem även här:

1. Tänk på mottagaren när du skriver ditt blogginlägg

Redan när du skriver blogginlägget bör du ha någon särskild person i åtanke som du vill skriva inlägget för. Detta kommer göra inlägget mycket mer lockande för dina läsare, och få dem att vilja dela med sig av det.

2. Rubrik, rubrik, rubrik!

Kvällstidningarna har länge vetat detta är vad som säljer lösnummer, och även om du inte ska fånga besökare genom rubriken “Platt mage på 3 veckor!” har du mycket att lära av dem. I lockandet av besökare är träffande rubrik A och O, spendera därför lite extra tid på att hitta rätt. Ta som för vana att skapa minst 10 st för varje post, låt sedan några vänner välja bland dem.

3. Gör din blogg social med gästbloggare

Bygg ditt nätverk genom att lyfta andra personer i din blogg, be om gästbloggar och gästblogga hos andra! Genom att ge andra möjlighet att synas i din blogg kan du öka intresset för att engagera sig i din blogg. Att låna ut lite utrymme till andra personer ger dig även tillfället synlighet i andra personers nätverk.

4. Ping!a dina mottagare

Har du skrivit ett kick-ass inlägg med några särskilda mottagare i åtanke? Pinga dem! Maila, facebooka eller twittra med en personlig kommentar. Var inte rädd att be om kommentarer, åsikter och feedback. När andra investerar tid i att engagera sig i din blogg, utöver att läsa ditt inlägg, ökar chansen att de kommer tillbaka igen.

5. Gör det lätt för dina besökare att dela

Se till att dina besökare hittar Gilla-tummen och Twitter-knappen, vi är mer vana att trycka på dessa ikoner än att kopiera en url och klistra in den på exempelvis Facebook.

Läs hela intervjun på Bloggbloggen @ Bloggportalen!

Ett svar till “5 steg till fler Besökare på din Blogg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *