Det där med insida lår och core-stabilitet

Författare:

|

Datum:

|

IMG_0164Efter att ha krigat på med höften i två veckor, motvilligt gått ned i vikt i knäböj och arbetat med rörligheten, fick jag igår min läxa godkänd av Sandra @ Tailored Training. Nu när jag börjat hitta formen kan jag börja lägga på vikter för att bli riktigt bra i knäböjen. Peppen är fullkomlig!

Under gårdagens pass med Sandra var det fortsatt fokus på att lägga grunden för kommande övningar som ska göra mig till en riktigt stark löpare. Mycket core-stabilitet var i fokus samt styrka i insida lår (som jag tydligen inte är lika stark i) och dessutom fick jag lära mig en för mig helt ny typ av utfall som gör att det bränner i rumpan idag. Jag ska ta och spela in ett filmklipp i veckan så att ni får se det.

Läxan jag fick under detta pass var en rotationsövning för mage och insida-lår. Den är definitivt inte lika skön som den ser ut, men ge mig två veckor och jag ska äga den!

Så gör du övningen för core och insida lår

Du utgår från en handstående planka med fötterna på en upphöjnad. Därifrån roterar du det ena benet under det andra och sträcker ut benet rakt på motsatt sida. Som Sandra sa; ”Våga rotera ordentligt”. OBS! Se till att ha höften rak!

övning insida lår rotationVilken är din favoritövning just nu?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *