Dumma Facebook

Författare:

|

Datum:

|

,

Jag kan inte ett dugg

Jag var inte vid medvetande när Facebook skapades. Det irriterar mig. Jag var inte med om skiftet eftersom jag är uppväxt i, och med, sociala nätverk. För mig var steget över från andra nätverk inget konstigt, bara ett förändrat gränssnitt. Vad som var annorlunda var att fler var där, alla var där. Jag var inte med när förändringen skedde och jag har inte vetat om det. Jag vet det nu och det kommer plåga mig.

Jag har förväntat mig Facebook, det har varit en självklarhet för mig att bli serverad en plattform som förändrar sociala strukturer och ger affärsnytta. Detsamma gäller Youtube, Google, Skype, Spotify och alla andra. Detta gör troligtvis att jag aldrig kommer bli en stjärna på sociala medier, jag måste finna det nästa.

Meningen med livet

Mitt mål med livet från och med nu är att vara med och bygga något som förändrar vår tillvaro liknande på ett liknande sätt. Jag vill inte bara se det, jag vill vara i det. Inget annat kommer vara gott nog förrän jag får uppleva en explosionsartad global tillväxt. Drömmen=Förändra stora institutioner. Hur ska jag hinna det?

Min idé av en supermänniska är en übersmart hacker som pratar flera språk av koder men ändå fortfarande har utrymme kvar i medvetandet som denne vet hur ska utnyttjas, självklart även charmig och extremt socialt kompetent. Jag hatar att inte kunna och sakna förmågan att utföra något. Samtidigt är jag för lat för att lära. Jag är även starkt troende på att man ska göra vad man är bra på, och jag tror att jag skulle ha större framgång som strateg än att sitta med koder. Jag är inte tillräckligt smart eller tålmodig. Hur gör man för att bli mer smart? Jag måste läsa mer, pröva mer. Det är sådana tankar som får dig att inse att sova är slöseri med tid.

Jag inser min största utmaning:
Att lära mig tänka längre. Steget före näst näst nästa steg.

Det finns en lösning

Andra entreprenörer.

När människor med olika kompetenser samlas händer det fantastiska saker. De där idéerna som länge legat och grott sipprar ut och finner sin match i någon annans berättelse. Det är bara en anledning till varför det är viktigt för oss att berätta om våra idéer, erfarenheter och upplevelser. Jag upplevde detta särskilt starkt för en månad sedan då jag besökte #entreprenörskaps tweetup. Det är sant att jag aldrig förut varit med om något sådant. Trots trött efter 24/7  jobb och måttligt deltagande fick jag en bunt nya idéer.

På torsdag 28/10 är det dags igenAnmäl dig här

Bara att börja

Jag ska lyssna till de som säger att jag måste skaffa mig egna projekt. Någonstans måste man börja och det är bara att börja nu.  Inga genvägar.

———-

Ok, jag erkänner. Jag såg The Social Network igår vilken kanske ger en något förskönad bild av skapandet av Facebook, men fortfarande ger det en aning om hur framväxten kan se ut.

Så varför kunde den jäveln uppfinna Facebook?
– För att han kunde så himla mycket om vad han gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *