EBDarens omtalade glasögon

Författare:

|

Datum:

|

Det är våra glasögon som ska vara vår styrka, det får vi ständigt höra. När vi beger oss ut i verkligheten använder vi oss av våra verktyg – våra processorienterade-, företagsekonomiska-, nationalekonomiska-, juridiska-, systemteoretiska- och socialpsykologiskaglasögon.

Det är alltid lika spännande att få lära känna en ny organisation! Det finns en förälskelse med att undersöka organisationen ända in på partikelnivå. Spännande är att se hur man vid varje påbörjat projekt har användning av näst intill all inlärning som skett under studietiden, det tycker jag gör EBD unikt. Nu har jag inte studerat något annat program så jag bör nog inte yttra mig, men jag kan inte se att någon minut under min utbildning inte varit högst värdefull.

Det ger en liten kick nu när jag ska börja samarbeta med ett nytt företag. Jag behöver inte läsa mig in på en massa teorier för att ta reda på hur jag initialt ska lära känna organisationen. Vissa frågor kommer av automatik, en del insikter måste man söka lite djupare i arkiven. Kunskapen finns där, och den är i högsta grad användbar. Så ska det kännas.

Jag älskar vad jag gör!

Kanske dags att göra slag i saken och förbereda introt för samarbetet med mitt nya företag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *