Engagemang, Entreprenörskap – Ervin Alic

Författare:

|

Datum:

|

, ,

ervinalic_72078363.jpg
Jag har ett hemligt vapen, en superentreprenör i min närhet som jag beundrar och bollar idéer med dagligen – Ervin Alic. Med drivkraft, stor problemlösningsförmåga och tålamod klarar han av vardagen med mig, en stor bedrift. Samtidigt är han är heltidsstudent, filmregissör – samt EHVS coolaste, drygaste och längsta kille. Med anledning av hans stundande filmpremiär av hans debutfilm ”Domarjävlar!” tycker jag denna eminenta skribent (Ja, för han är krönikör också) är värd att få gästblogga.

”Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.”

Det är klart man börjar ett blogginlägg med slutet på Viktor Rydbergs klassiska tomtedikt från 1881. Vadan detta då? För att vara udda? För att på ett symboliskt sätt visa på mitt djup och konstnärliga sida som individ? Nej. Enbart eftersom det är kallt, snöigt och allmänt jävligt ute och just nu är det bara jag som är vaken. Jag är en tomte. Inte bara i bemärkelsen att jag sitter vaken varje natt och pluggar samtidigt som Cheers går på i bakgrunden på tv6. Jag är även född på julafton. Utöver att jag är en tomte så är jag även bloggdrottningen Saras manvän. Och utöver det är jag student på Enterprising and Business Development. Och så är jag uppenbarligen projektledare/producent/regissör för Filmprojektet Domarjälvar!

Fredrik Härén (han är en riktigt bra föreläsare, hans Idébok var dock ingen höjdare) pratar mycket om idéer och om att alla får sin stora idé någon gång i livet. Jag tror att detta är en av mina. Flera år har jag burit på denna filmidé och först nu har jag gjort den till en verklighet. Att jag förverkligar min idé beror på en kombination av faktorer. Först och främst fick jag den genom att jag själv var fotbollsdomare, fram till dess att jag började plugga här på Linnéuniversitetet, samt att jag läste en fristående kurs i Filmvetenskap på Växjö universitet innan påbörjandet av EBD-studierna. Att jag sen faktiskt vågade sätta idén till verket beror på en kombination av drivkraften man har/får som EBD-student och att jag tidigt i under min studietid blev invald/intvingad i ekonomföreningen EHVS-styrelse.

Den handlingskraften och viljan att utveckla som jag fick under tiden i EHVS genom att ofta få jobba ensam och i motivnd var påtaglig och den förde jag med mig in i filmprojektet. Kunskapen och de olika erfarenheterna som jag samlat på mig under några år blev till verklighet i form av ett filmprojekt. Ett filmprojekt som nu närmar sig sitt slut.

Jag och min vapendragare (sedan förskolan) Simon Johansson har bokat upp biografen Röda Kvarn i Sävsjö tisdagen den 23:e februari och planerar att inte bara ha världspremiären av vår film utan även en helkväll i filmen och fotbollens tema. För inte kan jag som tillfällig kultur-/sporentreprenör nöja mig med en visning? Nej. Vi jobbar för närvarande med att få tag i en allsvensk domare som kan föreläsa och jagar sponsorer för kvällen. Det handlar om att skapa mervärde för våra finansiärer, intressenter och övrig publik. En ”vanlig” filmare hade gjort filmen och hoppats på det bästa. Det håller inte i min värld. Jag ska med alla möjliga medel jobba för att vi ska nå vårt mål. Att få visas på SVT. Jag vet att filmen är bra. Jag vet bara inte hur bra den är i jämförelse med andra. Att vi under en finanskris lyckats samla in cirka 60 000 kr för att två amatörer skulle göra film måste vara ganska bra.

Intresserad av att se filmen i Sävsjö? Gå med i vår facebook fan-page. Där kommer det vara möjligt att anmäla sitt intresse för visningen när det börjar närmar sig. Vill och kan ni hjälpa oss nå vårat mål så får ni gärna försöka göra avtryck för filmen i Internetbruset och även uppmuntra traditionell media att intressera sig för den.

Tack för min stund i bloggrampljuset Sara och ni andra.
Förverkliga era idéer så snart ni kan.
/Ervin

Så: Följ Domarjävlar på Facebook och Twitter eller läs Ervins krönika ”Jag vill att han ska dö!” om domarens utsatta situation på spelkanalen.com

Ervin kommer även att föreläsa på Linnéuniversitetets Öppet hus på söndag den 7 februari kl 12.00-12.30 om ”Studier och Entreprenörskap”. Ni som inte kan medverka på plats kan se den via Bambuser. (Kanal: EBD)

Ett svar till “Engagemang, Entreprenörskap – Ervin Alic”

  1. […] Förresten! Ervin Alic som gästbloggade här tidigare har i veckan både varit med i Smålandsnytt och i Landet Runt med sin dokumentärfilm “Domarjävlar!”. Se inlägget här. Filmen hade tidigare i februari även en mycket lyckad premiär med ett fullsatt kulturhus i Sävsjö. Den kortafilmen, vilken ska vara med och tävla i filmfestivaler, visade på dramatik och den långa versionen bjöd på skratt som visade sig i magen flera dagar efteråt. För att inte missa fler spännande händelser; Gå med i deras Facebookgrupp. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *