Goodbye 2009 – 10 budord för 2010

Författare:

|

Datum:

|

Det går egentligen inte att påstå att något år är bättre än något annat, för vad är egentligen den korrekta definitionen av ”ett bra år”? ”Det har gått fort..” Ja, det har det – men det gör väl alla år om vi ska vara ärliga? Vad jag kan säga om 2009, för att summera det kort, är att det inte varit njutningsfullt men att jag uppskattar det. Lärorikt är en bra benämning.

Saker jag kommer förknippa 2009 med:
Ekonomihögskolan och Marknadsföringsprojektet – Vare sig jag vill eller inte så måste jag erkänna att detta är vad som influerade mitt år mest. Större delen av år 2009 gick åt till samarbete med EHV, vilket medförde riktiga insikter och många lärdomar om hur offentliga verksamheter fungerar. Jag vet inte hur mycket nya praktiska erfarenheter jag fick av marknadsföring, men desto fler blev erfarenheter i projektledning – som jag tackar alla motstridiga och medgörliga medlemmar för.

En himla rörig höst – Det blir aldrig som man tänkt sig, det har jag lärt mig den här hösten och jag vill nu klassa mig själv som anpassningsbar. Det tog ett tag att få ordning på tillvaron, sjuk i tre veckor och olyckor. Endast 10 föreläsningar i början av terminen resulterade i en minst sagt udda höst nergrävd i böcker som enda nöjet. Fråga mig något om International Business, EG-rätt eller Knowledge Management – jag kan allt.

GoodRace – Framförallt insikterna från projekten vi gjorde där. Våra diskussioner kring positionering och varumärkesbyggande, min ständiga ståndpunkt för vikten av identitet, image och organisationskultur, gav mig många insikter inom marknadsföring.

Entreprenörskap – Tack vare Entreprenörsjakten, möte med Nätverket SIP och Entreprenöriella julkalendern fick jag fnurr på min gamla nerv som legat något vilandes. En underbar värld jag inte tänker släppa taget om igen.

Digitala och sociala medier – Tack GoodRace som bjöd in till InblickI i början av februari där Johan Ronnestam och Björn Jeffery tappert letat sig ut i Smålandsskogarna för att inspirera till en ny värld. Det gav mig förståelse för väsentligheten i att engagera sig i nya medier. Jag har pluggat på, följt bloggar och grötat ner mig i fenomenet och känslan känns rätt i magen. Hos Guava, mitt nya partnerföretag, har jag fått lära mig mycket mer om branschen bakom. Något jag hoppas få engagera mig i praktiskt år 2010 – större delen av året.

Brist på nöjen – Jag minns en konsert i somras med Mötley Crue, ett försök till utgång på White Night, en Utskottsfest och några tappra, halvhjärtade och spridda försök på dansgolvet, men många energikickade nöjen blev det inte 2009.

VUGI – En timme egen tid, fem gånger i veckan, mitt drivmedel.

”Out with the old, in with the new” gäller EJ för mig. Jag är helnöjd med de insikter och den färdriktning jag har. Några modifieringar däremot önskar jag, därför har jag listat mina personliga ”10 budord för 2010”

Vad jag lovar mig själv 2010
1. Ha roligt
2. Tjäna pengar
3. Ta hand om hälsan
4. Lita på min självinsikt
5. Priorietera rätt
6. Minska orosnivån
7. Vara realistisk
8. Alltid vara snygg
9. Omges av inspirerande människor
10. Utveckla hatet mot slarvighet

Vad jag vet att kommer hända är följande:
– Examensuppsatts mars-maj, ämne ej klart
– Examen, juni
– Jobbsökande, var, område och bransch ej klart
– Flytt, var som helst i världen
Det är ju tur att jag har idéer åtminstone.

Ett decennium har passerat sedan Millennieskiftet. Jag minns det som min mysigaste nyårsafton. År 2000 fyllde jag 13 år, så detta decennium har präglats av mina tonår – därför är det kanske dags att vara vuxen under 2010-talet? Ja, efter 12-slaget imorgon är jag vuxen.

Jag önskar er en trevlig Nyårsafton i goda vänners sällskap!

dscn6251_66870437.jpg
Jag är ett fan av anteckningsböcker – som jag sedan aldrig använder. Men denna är ”vitt på svart” och där har jag skrivit upp mina 10 budord för 2010. Kanske kikar jag i den lite då och då.

Ett svar till “Goodbye 2009 – 10 budord för 2010”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *