Hur väljer man passion?

Författare:

|

Datum:

|

,

Har någon svaret tar jag med öppna armar emot det. Magkänsla har alltid varit mitt bästa mätinstrument. Jag är en såndär individualistisk och curlad 80-talist som naivt tror att dörrar kommer att öppna sig om jag gör det jag är bra på. Jag litar på mitt förnuft och mitt goda omdöme som jag fått av att alltid utvärdera mina val noga och av att studera min omvärld. Men nu har min magkänsla tappat sin magiska förmåga och har stött på problem inte ens denna klarar av att hantera.

Innan jag begav mig till Hälsingland för ”julledighet” gav jag mig tre veckor till att välja den passion jag ska ägna kommande arbetsliv åt. (-ish) Kanske satte jag ett något väl hoppfullt mål, för med en vecka kvar av denna tid är jag mer oviss än någonsin. Nu är det ju så att när man ligger med feber och ont i halsen eller i magsjuka, vilket varit fallet för 80% av tiden i Hälsingland, fokuserar man endast på att överleva dagen. Därför har inte jag lyckats hålla planen – delmålet att finna ämnesområde för vårens kandidatuppsats.

Jag har höga ambitioner för min kandidatuppsats – dels eftersom den ger möjligheten att producera något som jag kan bygga vidare på inför kommande arbetsliv och dels för att den äntligen ger mig möjligheten att vira in mig i det ämne jag finner mest intressant. Jag avser att leverera en uppsats som är nyfiken, nytänkande och nyttiggörande för många intressenter. (Likt Linnéuniversitetets anda) Ja, jag vill helt enkelt sätta en prägel på min vistelse i Växjö.

Att välja ett ämne innebär att välja bort minst ett annat ämne. Det vore enkelt om det inte fanns fler ämnen jag är passionerad för. Jag kastas i huvudsak mellan två områden – marknadsföring och kommunikation samt entreprenörskap och affärsutveckling. Marknadsföring är jag bra på, det är där det klickar. Jag har läst mängder, alltid studerat verkliga exemplariska och icke exemplariska fall samt drivit projekt inom området. Entrprenörskap finns i hjärtat, affärsutveckling är intressant.

Min fråga är därför; Om du hade möjligheten att skriva om ett hög aktuellt fenomen inom något av dessa två områden – vad skulle du skriva om då?

Detta är min förbannelse som en passionerad individ – att ständigt se planerna ändras och fokus variera. (Även om målen är desamma) Det bästa jag kan göra är att öva mig på att förklara vad jag vill, kommunikation är nyckeln till allt.

Ett svar till “Hur väljer man passion?”

  1. […] Jag har riktigt många bra idéer inför kommande c-uppsatsskrivande! Nytänkande, spännande och intressant problemområden med stor potential vars lösningar kan göra nytta. Nu är det bara “kill your darlings” som gäller, det svåraste. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *