Grattis mamma Karin!

Författare:

|

Datum:

|

,

grattis_77559002.jpg

Idag fyller mamma Karin år – därför tycker jag vi önskar henne ett stort GRATTIS!

Tyvärr kan jag för första gången på 23 år inte fira min mamma idag eftersom jag 70 mil bort ska ägna mig åt föreläsning kvalitativa forskningsmetoder (9-12), datalabb i SPSS (13-15) och rapportskrivande om nätverksstrukturer och innovationsprocesser (15-20) Vanliga studenter klagar på när de har uppgifter i en kurs som överlappar varandra. Vi har tre kurser som överlappar varandra under två veckor.

Kulturkrock är vad vi upplevt när vi för första gången på 2,5 år inom akademin får uppleva traditionella studier. Kursen företagsekonomiska forskningsmetoder kom som en chock. Tillsammans med 150 st andra studenter skulle vi fria EBD-själar låsas in i en stor föreläsningssal 12 timmar i veckan, det är tydligen en normal-dos föreläsningstimmar. På dessa föreläsningar går föreläsaren sedan systematiskt igenom sida för sida i kurslitteraturen samtidigt som vi får instruktioner i hur man läser en bok. De andra studenterna sitter förberedda med föreläsningsbilder, dessa har ju legat ute på studentportalen sedan en vecka tidigare. Vi förfäras över att behöva skriva vår första tenta på 1,5 år – de andra studenterna förfäras av att behöva skriva ett PM som ska vara 10 sidor och skrivas i en grupp om fyra personer.

Så, detta är vad de andra studenterna sysslat med när vi bedrivit mini-forskning på våra företag då vi med begränsade instruktioner eftersökt teorier och med dessa försökt tyda verkligheten. Redan en vecka in i utbildningen blev vi utskickade i verkligheten för att hitta företag att sälja in våra konsulttjänster till – eftersom vi två veckor senare skulle lämna in vår första rapport. Jag vet inte vad som är bäst.

Detta inträffade alltså just när jag i olika möten för potentiell samverkan i framtiden fick påminna mig om att ”Just ja, jag är heltidsstudent också” då jag berättade om vad jag sysslade med. Dessutom håller vi som sagt på med en rapport som ännu ej är inlämnad, vilken vi får arbeta med på raster och helger, samtidigt som vi påbörjar arbetet med kandidatuppsatsen. Men vi hänger inte läpp.

…och jag har ju jobb och andra uppdrag också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *