Jag och mitt företagande

Författare:

|

Datum:

|

, , ,

”Hej Sara, jag tänkte höra om du har möjlighet att följa med oss och prata om företagande i två timmar på Högskolecentrum i Ljungby i eftermiddag?” (Från en organisation jag är halvt aktiv inom ibland) Haha va? Jag föreläsa om företagande? Vad tror dom om mig? Låt mig berätta om mitt företagande:

I gymnasiet drev jag UF-företag med med ett gäng klasskompisar. Vi tog fram en presentkorg med lokala delikatesser för att marknadsföra små lokala producenter och framförallt bygden. Vi fick varorna billigt då producenterna fick gratis reklamplats i korgen, några av dom ökade sin omsättning rejält efter sin medverkan, och företagen och privatpersonerna som köpte korgen gav stolt bort korgen som representerade sin bygd. För att kunna tillfredsställa kundernas personliga önskemål hade vi en bredd av producenter i vårt nätverk som villigt samarbetade med oss. Utan att gå in på några detaljer så gick det väldigt bra för oss. (Ett besök på nationella mässan i Stockholm och en vecka på ett femstjärnigt all-inclusive hotell i Egypten för hela gänget på fem pers) Och tack vare vår grymma organisationskultur är vi fortfarande det mest omtalade och mest kopierade UF-företaget i Bollnäs. (Whuhu)

Efter gymnasiet hade jag inget att göra så medan jag hängde hemma, mellan att jag sprang på arbetsförmedlingens äckliga kurser och jobbade extra som personlig assistent, tillverkade jag mina egna smycken. Dessa smycken började tanter i stan vilja köpa så jag hade lite homepartyn och en butik i stan undrade om jag ville sälja mina smycken hos dom. När denna butik vid sommaren flyttade sin hantverksbod till ett stort turistmål i Hälsingland följde jag med dem dit och jag började samtidigt sälja en special kollektion till en brud- och balklänningsbutik. Med små medel hade jag lyckats bygga ett eget varumärke och hade vid sommarens slut löfte om att sälja mina smycken på två butiker i två större närliggande städer. Men då bestämde jag mig för att vara en duktig flicka och flyttade söder ut för att plugga.

Så nej, något om hardcore företagande vet jag inte – jag har ju aldrig brottats med skatteverket, banker eller val av företagsformer. Förlåt mig så hemskt mycket om jag lurat någon.

Visst, det hade varit kul om jag inte haft fyra artiklar att ta mig igenom idag och deadline för projektplan på fredag. Jag skulle mer en gärna vilja bli en föreläsare någon gång i livet – Tänk att få betalt för att inspirera och snacka skit! (Nu bortser vi att jag är jätte dålig på att tala inför en grupp människor)
jaja.jpg

noone.jpg

imag0654_61489397.jpg
Jag har riktig riktig enorm motivationsbrist just nu. Tips på botemedel?

Ett svar till “Jag och mitt företagande”

  1. Jag är ganska säker på att du har ngt att säga, din skalle nog inte påskruvad som alla andras 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *