Konferensdag om Unga & Sociala Medier, Nätverket SIP

Författare:

|

Datum:

|

,

smkonf_71295837.jpg
Imorgon 28/1 ska jag vara med om något super coolt! Det bästa är att du också kan det om du vill. Det talas mycket om sociala medier och vad det kan nyttjas till, men imorgon testar vi på allvar. Nybörjare och vana användare diskuterar nyttan i det dagliga användandet med hjälp av olika digitala verktyg. 40st konferensdeltagare * 40st deltagares sociala nätverk= En fet diskussion.

När en av mina favorit organisationer, Nätverket SIP, i samband med ett av deras många projekt på Distanskursen.se tillsammans med Grimslövs Folkhögskola blev inbjudna till att delta i en konferens med Folbildningsrådet och Umeå Universitet om Ungas Medievanor och Sociala Medier, var deras mest logiska tanke att dela detta med omvärlden. De ansåg detta tillfälle vara alldeles för bra för att bara deras projektledare skulle få ta del av dagen. Så, imorgon träffas uppåt 40st konferensdeltagare, med olika bakgrunder, på plats i Växjö för en heldag med diskussioner kring utnytjandet av sociala medier i det dagliga arbetet.

Förutom diskussioner bland deltagarna och med andra som följer konferensen via nätet kommer även föreläsning och diskussion med Elza Dunkels , med gedigen forsknings inom området, att hållas. Erik Sellström tittar även in och diskuterar generationer och identitetsskapande genom sociala medier och Sofie och Pia, Nätverket SIPs projektedare Distanskursen.se, håller i samtalen om hur de diskuterade fenomenen kan användas i det dagliga arbetet och inom flexibelt lärande.

Så; Välkommen att delta genom att bidra med dina tankar och funderingar kring ungas medievanor eller hur du kan använda sociala medier i ditt dagliga arbete.

Följ vad som händer och var med och diskutera:
Twitter #SMkonf
Via Bambuser
Eller Facebook
Nätverket SIPs hemsida kan du läsa mer av dagen samt ta del av samtliga deltagares mediekanaler och följa just deras diskussion under dagen.

Med mig kan du hålla kontakt under dagen genom följande kanaler:
E-post: ohman.sara@gmail.com
SMS: 070-2047701
MSN: sassaohman@hotmail.com
Skype: sassaohman
Twitter: saraohman
Wave: ohman.sara@googlewave.com
Jag kommer även hålla igång konferens via Skype och MSN enligt adresserna ovan.

Program
09:00 – 10:00 Introduktion om dagen, upplägget samt presentation av Nätverket SIP, pågående satsningar inom digital teknik, sociala medier och flexibelt lärande. Servering av fika.
10:00 – 11:00 Föreläsning om ungas mediavanor och sociala medier, av Elza Dunkels vid Umeå Universitet. Föreläsning via webb-TV.
11:00 – 11:30 Lokal diskussion samt interaktiv diskussion över nätet.
11:30 – 12:00 Elza Dunkels svarar på frågor via nätet.
12:00 – 13:00 LUNCH
13:00 – 14:00 Folkbildningens flexibla lärande och sociala medier. Föreläsning via webb-TV.
14:00 – 14:30 Gruppdiskussion ledd av Erik Sellström
14:30 – 15:00 Frågor och svar via webbsändningen
15:00 – 15:15 FIKA
15:15 – 16:00 Lokal diskussion kring hur detta påverkar våra olika arbeten, roller och verksamheter lokalt, regionalt och centralt.

En revolutionerande bomb kommer att släppas. Noviser och experter diskuterar och experimenterar. Låt oss se vad vi kan skapa!

Jag tror på Nätverket SIP och vet att de kommer leverera en dag lite annorlundare än anrda.

Ett svar till “Konferensdag om Unga & Sociala Medier, Nätverket SIP”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *