Lucka 13 – Sammy Ben Alba, Jafar Jafarzade och Abdullah Jafri, Adinbox

Författare:

|

Datum:

|

,

De senate åren har Sverige exloderat av ungt entreprenörskap. Att bli en entreprenör är nu mer ett ideal, snarare än något märkligt, i unga människors sinne. Mycket beror detta på att starka och inspirerande individer har visat att det går. Några av dessa är Sammy Ben Alba,  Jafar Jafarzade och Abdullah Jafri som ligger bakom Adinbox. De har inte bara lyckats dra igång Adinbox på en svårt marknad – De har även tävlat och vunnit priser, lyckats övertala Drakar samt föreläst om sin historia Sverige runt. Det finns ingen anledning att tro att vi kommer få se mindre av dem i framtiden.

Adinbox-grabbarna om sin framgång

Varför är ni stjärnor?
Vi är gjorda av kött och blod, precis som vilken annan människa som helst. Det som skiljer oss från andra är nog att vi är medvetna om våra brister så vi ser till att göra allt för att undvika att vi hamnar i kläm. Det gäller att ha ett starkt försvar, precis som i fotbollen.

Vad som driver er?
Vår största drivkraft är pengar och tanken att underlätta andra människors vardag. Vi vill skapa produkter som används av människor överallt i Sverige. Sen är det givetvis kul att få utmärkelser och få vara med och bygga upp svenskt näringsliv.

Vad det är ni gör?
Idag driver vi en rad olika projekt, bland annat Adinbox som är en ny typ av incitament driven site. Vi inspirationsföreläser och ska snart starta ett medieföretag på en annan kontinent.

Vad kommer hända inom ert område 2011?
Vi är verksamma på Internet och jag spår en stark fortsatt utveckling för den marknaden, inte minst i den region vi kommer att ge oss in på senare. På sikt tror jag iallafall att vi kommer att få se ett oligopol styrt internet i Sverige och lokala tjänster som tar över. Internet blir mer personligt.

Vad vill ni uppnå 2011?
När det gäller Adinbox så är det främsta målet att fortsätta bygga upp Databasen, annars sätter jag vår personliga utveckling i fokus. Det finns hur mycket som helst att lära och se.

Vad är era mål på lång sikt?
Vi har precis fyllt 19 år och jag ser ingen anledning att stressa. Vi ska fortsätta utvecklas och förhoppningsvis öka lönsamheten för våra intressen, dvs. Våra aktieägare och kunder i respektive produktområde.

Vilka är era förebilder?
För mig (Sammy) finns det ingen större än Slim Ben Abla, det har varit min största inspirationskälla.

Vi har annars fått jobba och träffa människor vi ser upp till, några exempel: Sven Hagströmer, Douglas Roos, Reinfeldt, Jens Welin etc.

Vill du veta mer om grabbarna? Läs deras Manifest! Skaffa självklart även ett konto hos Adinbox och tjäna lite pengar! Du kan även följa Adinbox på Twitter och Facebook – Ett bra sätt att ta del av deras erbjudanden.

———————————–

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 13 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *