Lucka 21 – Jesper Lindmarker, Entreprenörskyrkan

Författare:

|

Datum:

|

,

Tänk dig en plats fylld av drömmande inspirerande och handlingskraftiga människor. Alla med olika kompetens och individuella superkrafter. För bra för att vara sant, eller hur? Men det är sant. Åtminstone den 1 februari då Entreprenörskyrkan öppnar på nytt efter en smärre uppfräschning. Entreprenörskyrkan är arbetsplatsen du vill befinna dig på år 2011. Tänk vad ditt företagande skulle växa?

Jesper Lindmarker bjuder in oss i kyrkan

Vi har under en lång tid vetat vad vi vill… och vi vill så mycket! Ibland för mycket för vårt eget bästa, men detta beteende är vad som har tagit oss dit vi är idag. Nu kan inte jag tala för alla men jag tror att förmågan att vara naiv är en oslagbar egenskap hos en entreprenör, för när du gör saker utan att tänka på omständigheterna så kan både de bästa och de sämsta sakerna inträffa.

Vi fick i somras chansen att ta över ett kontorshotell i en grekisk ortodox kyrka belägen i Vasastan i Stockholm. Naiva som femåringar konstaterade vi att det inte skulle vara en allt för stor ansträngning att skapa den coolaste mötesplatsen för entreprenörer i Sverige. Sagt och gjort står vi här, 6 månader senare, utan att själva riktigt fattat vad som hänt, med hyresgäster och flera nystartade projekt. Lite av det vi väntade oss och ganska mycket oväntat.

Vi fyra som driver Entreprenörskyrkan: Petra Jonsson, Gustav Nisser, Jesper Lejfjord och Jesper Lindmarker, är från skilda bakgrunder och är på många sätt olika men vi besitter en gemensam styrka i att övervinna problem allt eftersom dom uppstår. Med hjälp av den egenskapen tvekar jag inte en sekund på att vi kommer gå hur långt som helst, både som individer och med Entreprenörskyrkan.

Vi tror att det finns, och framförallt kommer att finnas i en nära framtid, ett ökat behov av vad vi skapar: En arbetsplats som ger möjligheter för småföretagare att samarbeta dagligen. Och i och med att entreprenörskapet ökar så kommer det att krävas bättre strukturer som möjliggör synergier sinsemellan.

Men nu känns det som att jag inte kan fortsätta utan att visa er vad jag pratar om, varför Entreprenörskyrkan kan bli den coolaste mötesplatsen någonsin. Följ med in!

Tyvärr är det svårt att visa och förmedla den känsla som man får i kyrkan utan alla våra grymma hyresgäster och utan inredning, men ni är välkomna att när som helst komma förbi och bli inspirerade av både lokalen och de samhällsförändrande entreprenörerna som sitter här. Det är en officiell inbjudan till alla som läser detta!

Många kramar och varma julhälsningar önskar Entreprenörskyrkan!

/Jesper Lindmarker
www.entreprenorskyrkan.se

Tips: Håll er uppdaterade med Kyrkans nyheter på Facebook. Det händer nämligen att de bjuder in till riktigt spännande event ibland!

———————-

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 21 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Ett svar till “Lucka 21 – Jesper Lindmarker, Entreprenörskyrkan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *