Lucka 22 – Andreas Vural, Headweb

Författare:

|

Datum:

|

,

Att finna möjligheter i ett förändrat affärslandskap och samtidigt kunna bygga upp ett lyckat koncept är inte lika självklart som det låter. Det är vad Andreas Vural och hans partner-in-crime Peter Alvarssons drivs av.Med filmtjänsten Headweb lyckats dem skapa ett koncept i en bransch där det är allt svårare att bringa lönsamhet. Headweb är verkligen en tjänst som visar hur digitala tjänster bör fungera.

Andreas Vural om att utveckla digitala tjänster

Varför är ni stjärnor?
Det viktigaste när du bygger något som siktar mot himlen är en bra grund att stå på. Peter letade världen runt efter de bästa och fann dem. Allt vi gör, gör vi med hjärta och passion och lyssnar hela tiden på våra användare och egen magkänsla. Varje affär, varje strategisk beslut måste kännas rätt. Vi träffar ibland rätt men strömlinjeformar allt (tjänster, funktioner och kampanjer) hela tiden tills att vi träffar rätt.

Vad som driver er?
När jag fick mitt första 14.400 bps-modem 1993 märkte jag hur hundratals-mil krympte till sekunder och hur den kollektiva kraften/gemenskapen kunde lyfta/stjälpa varumärken och information. Det är det som vi brinner för. Att påverka människor, självklart på ett goda intuitioner och förbättra världen för människor. If you’re nice, good things happens to you, det är det vi lever för.

Vad det är ni gör?
Headweb, utnämnd till Sveriges bästa underhållningstjänst 2009 och 2010. Vi är framtidens videobutik. Med Nordens största filmutbud på över 4000 titlar streamar vi film till alla webbläsare oavsett om du befinner dig i bilen på väg upp till fjällen eller i TV-soffan. Vår filmtjänst fungerar på PC, Mac, Linux, Playstation 3, Plex och Boxee.

Headweb på Flickr

Vad kommer hända inom ert område 2011?
Vår tjänst kommer finnas tillgänglig i fler uppkopplade enheter med skärm (TV, mobil, läsplattor osv). FIlmbolagen kommer även släppa efter konsumenternas krav om bättre kvalité och tidigare releaser av sitt material. Vi kommer under 2011 inte att se en Spotify för film.

Vad vill ni uppnå 2011?
Vi kommer fortsätta att pröva oss fram och fortsätta bryta ny mark, på alla nivåer. Om 2010 var ett bra år, kommer 2011 vara många gånger bättre.

Vad är era mål på lång sikt?
Vi jobbar hårt på att låta användarna forma vår tjänst. Vi har ramverket och kommer låta våra användare måla tavlan. Förutom Headweb brinner jag och Peter för vårt sidoprojekt Sharity.org som har som enda uppgift att driva mer donationer till behövande ändamål. Återigen If you’re nice, good things happens to you.

Vilka är era förebilder?
Min (Andreas) stora förebild är Richard Branson. Han har alltid varit en rockstjärna som går sin egen väg och är otroligt driven och målinriktad. Han vågar, ger aldrig upp och försöker leva livet fullt ut.

Duger inte TV-utbudet i mellandagarna? För kallt för att knalla iväg till bio alt. hyrfilmskiosken? Vilken tur att du alltid har Headweb tillgängligt!

—————-

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 22 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *