Lucka 23 – Sara Öhman, saraohman.se

Författare:

|

Datum:

|

,

Att ge andra individer möjligheten att träda fram på din egna arena kan inte bli annat än bra, det är vad jag fått erfara genom att låta gästbloggare skiva i min blogg. Däremot har flera personer önskat att även jag besvarar mina frågor under julkalendern. Ödmjukast tackar jag alla er som även anser mig vara ett stjärnskott inför 2011.

Sara Öhman (jag) svarar på sina (mina) egna frågor

Varför är jag bäst?
Jag tänker och jag agerar – Jag leverar. Min önskan är att alltid ha en stor variation av kunskap, för att kunna tillhandahålla ett brett perspektiv när jag står inför en uppgift/problem. Jag älskar att upptäcka och är sjukt nyfiken. Att inte förstå ett fenomen gör mig illamående, därför strävar jag efter att alltid lära mig.

Vad driver mig?
Människor driver mig. Att både omge mig av underbara framsynta människor som inspirerar mig samt att möta trångsynta människor som frustrerar mig är vad som får mig att vilja utnyttja varje verktyg till att skapa förändring.

Vad det är jag konkret gör mer än att Twittra?
Sedan den 1 november jobbar jag som Social Media Manager hos reklambyrån Honesty. Där hjälper jag våra kunder med den digitala delen i kampanjerna. Detta kan handla om allt från att sprida filmer, inlägg och erbjudanden i sociala nätverk till att bygga applikationer, sökordsoptimera eller genomföra analyser av trafikdrivning och webbplatser.

Annars? Jag läser allt jag kommer över på nätet; Om nya typer av tjänster, relationsekonomi, social kapitalism, SEO och sociala medier. Jag försöker även lära mig kod, skriva fler artiklar och brainstorma affärsidéer för att upprätthålla hjärnverksamheten. Hinner jag tränar jag mer än gärna, fysisk styrka är psykisk styrka som ni vet, och med kameran i handen slappnar jag av.

Vad kommer hända 2011?
Det kommer jag att besvara i nästkommande inlägg

Vad vill jag uppnå 2011?
Jag vill  göra mig förtjänt av min plats på Honesty. Riktigt spännande, nytänkande och revolutionerande projekt ligger planerade med kunder av en kaliber få har möjligheten att arbeta med. Att använda mina superkrafter för att lyfta dessa projekt är därför mitt främsta mål 2011.

Jag hoppas även på att få genomföra fler roliga privata projekt, skriva mer allmännyttiga artiklar och hålla föreläsningar/work-shops för att dela med mig av mina unika insikter.

Vilka är mina mål på lång sikt?
En dag ska jag driva ett företag där jag får lära av och lära upp duktiga medarbetare. Jag ska visa att även jag kan få något fantastiskt att växa för att förändra världen en aning. Inom vilket område är svårt att besvara än. Däremot kommer filosofin vara densamma oavsett område. Klimatet ska vara öppet och socialt, kontroversiellt nytänkande kommer vara uppmuntrat, vi ska sträva efter att inte göra som någon annan och en stor del av verksamheten ska verka för att gynna omvärlden.

Vilka är mina förebilder?
Förut har jag haft en stor variation av förebilder, nu har jag bara en – Jesper Åström. Jag träffar sällan människor som jag respekterar fullkomligt och ser upp till, men Jesper är otroligt intelligent och dessutom den mest handlingskraftiga individ jag träffat. Han jobbar, och han jobbar. Det är därför han har så pass stora insikter i den digitala världen – och faktiskt är bäst. Att vi ska jobba tillsammans är så himla bra, hur många har chansen jobba med sin idol lixom?

Förutom Jesper har jag även andra viktiga mentorer jag inspireras av och gärna bollar idéer med; Erik, Christian och Gustaf är personer som puffat mig framåt vilket jag är evigt tacksam för.

Självklart är även många av de som medverkat i denna julkalender personer som inspirerar mig, och jag tror jag snarare jag inspireras av drivna rookies än framgångsrika och etablerade yrkesmän/kvinnor.

Nu återstår bara att summera julkalendern i Lucka 24. Missa inte mina 23 prognoser inför 2011!

2 svar till “Lucka 23 – Sara Öhman, saraohman.se”

  1. Kul läsning!

    Nu var jag själv taggad på att skriva ett liknande inlägg. Iaf ett inlägg med mål jag vill uppnå 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *