Lucka 7 – Frida Haavisto, Beautiful Business

Författare:

|

Datum:

|

, , ,

Drivkraft är en av entreprenörens främsta egenskaper, det får henne/honom att genomföra sina idéer. Drivkraften kommer ofta av inspiration, kanske given av en annan entreprenör. Frida Haavisto insåg behovet av kvinnliga inspirerande förebilder och grundade Beautiful Business och Driftig.nu tillsammans med en studiekamrat på Handelshögskolan i Göteborg.

Jag har aldrig vetat vad jag ska bli när jag blir stor. Ingen i min omgivning var företagare. Ingen i skolan berättade att den möjligheten fanns. Inga kvinnliga förebilder syntes i media.

Det var först efter fyra år på Handelshögskolan som jag av en slump fick veta att en av tjejerna jag hängde med i puben skulle läsa en magisterutbildning i entreprenörskap. Och hon menade att jag också var en entreprenör.

Det var då jag insåg att man kanske kunde tjäna pengar på det som mamma alltid har kallat för ”gud vad påhittigt”. För påhittig, målmedveten, uthållig, modig, företagsam, engagerad och arbetsnarkoman har jag alltid varit. Vilket innan jag startade företag visade sig genom ständiga åtaganden och engagemang i skolan, fritiden och fotbollen.

Idag driver jag Beautiful Business AB som är ett affärs- och inspirationskoncept för kvinnor som vill starta företag eller driver företag idag. Vi har Sveriges största affärsnätverk för målgruppen, arrangerar evenemang och seminarier samt utser Årets Företagerska. Dessutom förmedlar vi landets främsta kvinnliga talare – och föreläser själva.

Jag drivs av utmaningarna och ”kickarna”, att göra något som kommer andra till godo – och tillfredsställelsen av att varje krona jag tjänar är ett resultat av mitt eget ansvar och hårda arbete.

I Sverige, de avundsjukas land, får man bara tjäna pengar på två sätt – vinna pengar på spel eller vara en idrottsstjärna.

Världen lider inte brist på bra idéer – men på personer som faktiskt genomför dem. Din och min värld skulle inte existera om det inte fanns människor som vågar ta risker, arbeta hårt och tillgodose marknadens behov. Det är din frisör, din ICA-handlare, din tandläkare och din arbetsgivare.

Det är dags att företagarna blir de nya idrottstjärnorna.

/Frida Haavisto
Grundare Beautiful Business

frida_spegelvagg_63754008.jpg
Foto: Frida Haavisto

Läs mer om vad Frida gör på:
www.beautifulbusiness.se
www.kvinnligatalare.se
www.beautifulbusinessaward.se
Och självklart www.driftig.nu

Entreprenörsstudentens julklappstips:
Till alla er som har en driftig kvinna i er närhet måste jag (trots att det här är Fridas egna inlägg) få passa på att julklappstipsa! Beautiful Business-boken är nämligen fylld av inspirerande historier från kvinnliga företagare. Mycket upplyftande läsning i jul.
dscn6023_63754135.jpg

Ett svar till “Lucka 7 – Frida Haavisto, Beautiful Business”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *