Sätt bara mål som motiverar dig (på riktigt)

Författare:

|

Datum:

|

2014 mål och löften

Nyårslöfternas tid är här och många är vi som redan börjat göra verklighet av våra planer. Tycker du likt mig om att blicka framåt och fundera på vad du kan uppnå kommande tidsperiod har du garanterat en hel del mål att uppfylla på din lista. Några av dessa mål kommer bli uppfyllda, och några av dem kommer inte bli uppfyllda – Och jag kan redan nu ana vilka jag kommer misslyckas med.

Varför sätter vi upp mål vi vet att vi inte har motivationen att uppnå? Ni vet dessa ”jag bör” mål som vi egentligen inte ser tillräckligt stort värde i att följa upp. En logisk gissning vore att det är mål vi tror att andra förväntar sig att vi ska uppnå, men som vi inte riktigt övertalat oss själva om ännu, eller så är det mål vi av olika anledningar bestämt oss för att uppnå men som vi inte är redo för ännu.

De senaste månaderna har jag haft turen i att träffa coach Angelica, och vi hade precis vår avslutande session. I samband med att vi gick igenom månaderna som gått gjorde Angelica mig uppmärksam på hur jag beter mig kring målsättningar. Nästan samtliga mål som jag satt under perioden som jag egentligen inte hade motivation att genomföra blev heller inte genomförda, samtidigt la jag större möda med att genomföra vad som motiverade mig på riktigt. Jag tror knappast att jag är ensam om detta beteende.

Vad dessa icke motiverande mål gör med oss är att ge oss dåligt samvete – Ett dåligt samvete som hindrar oss för att genomföra de andra målen vi satt för oss själva. De ger oss en gnagande känsla av ”bör” som får oss att prokrastinera det som egentligen är viktigt för oss. Därför stjälper de mål vi saknar motivation att genomföra snarare att hjälper oss att genomföra dem.

Börja det här året med att slänga ut alla löften du ändå inte planerar att genomföra och finn glädje i att genomföra vad som på riktigt är viktigt för dig!

PS. Det finns en himlarna massa saker du måste göra som du egentligen inte har någon lust med. Sätt rutiner för dessa saker och se till att de blir gjorda. Låt ändå dessa saker särkopplas något från din självuppfyllelse. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *