Studentliv på Växjö Campus

Författare:

|

Datum:

|

,

studentliv2_69490720.jpg
Jag har en oförskämt hälsosam lever för att ha varit student i 2,5 år. Jag har levt efter citatet ”Hellre träna en lördagmorgon än festa en fredagkväll”, jag har betraktat mig som tanten som kliver upp kl. 7 och lägger sig kl. 22 och gnäller på den evigt högt spelade musiken hos grannarna. Ja, jag är 22år. En termin kvar av studentlivet så det kanske är dags att utnyttja det?

Trots allt valde jag ju att plugga i Växjö blandannat för dess unika Campus, ”Ska man vara student ska man leva riktigt studentliv” tänkte jag. Efter en termin hade jag tröttnat, blev sambo och fann engagemang mycket mer givande än tisdagar och fredagar på Slottsstallarna samt onsdagar och lördagar på Sivans. Ärligt talat har jag väl aldrig haft någon förståelse för den sociala hetsen.

Växjö Campus har allt! Vi 5000 studenter som bor här med genomsnittsåldern 25år kan nöja oss med sju restauranger och fik, tre pubar, två träningsanläggningar, två mataffärer, Apotek och Pressbyrån. Även harmburgekedjan Max är även påväg hit. Det är en helt otrolig bubbla du inte behöver lämna under hela din studietid om du vill.

Möjligheterna till engagemang är många, vi har vårt kära EHVS och såklart ett antal nationer. Men denna termin ägnar jag åt slutförande av mina studier, jobbsökande och allt annat studentlivet har att erbjuda. Bäst att passa på att njuta av student-friheten.

Ett svar till “Studentliv på Växjö Campus”

  1. Blev lite nostalgisk nu igen. Jag bodde och levde också på campus. Ett inte lika stort sådant i Gävle. Vi var som en stor familj – alla som bodde på Midgårdslunden kände alla och festade ihop.

    Jag tror att du kan vara nästan lika fri som yrkesarbetande. Åtminstone är det att önska av framtidens arbetsmarknad – att den är lyhörd inför den nya arbetskraftens behov och krav. Frihet under ansvar, så det finns mer utrymme för det egna livet och välmåndet i yrkesvardagen. Jag tror på det.

    //mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *