Vem är villig att betala mig?

Författare:

|

Datum:

|

, ,

Jag träffar ofta människor som blir imponerade av att jag snart tar examen. ”Vad kul att det går bra för dig!” säger de men jag tänker ”What?! Plugga är ju hur enkelt som helst” – Något alla i Sverige har tillgång till och enkelt kan genomföra. Tusentals studenter tar examen varje år, jag anser inte det vara att lyckas.

Jag upplever det som att jag fram till nu har levt i en trygg och enkel värld. Jag har haft en sysselsättning och ett skyddsnät som gett mig möjlighet att utforska mina intressen genom praktik samt genom att driva projekt utan inkomst. Det är nu the real deal väntar och jag måste hitta någon som vill betala mig för detta.

I min värld får inte så unga människor som jag jobb. I min värld, grundad i ett liv på landsbygden, är jag trots kandidatexamen i Enterprising and Business Development värd som bäst ett sälj-jobb de närmsta 5åren. I min värld kommer jag få leva på existensminimum och jaga praktikplatser i minst 5 år innan jag får ett arbete inom ett område jag vill arbeta. Missförstå mig inte, jag är beredd att utföra detta utan tvekan. Dock förstår jag inte den lätta syn så många har på vad som väntar efter studierna.

Min utbildning kommer med praktisk erfarenhet. Denna möjlighet har jag utnyttjat till max, upptäckarglöd, perspektiv och passion är mina främsta styrkor. Jag har inte bara läst utan även analyserat, diskuterat och lärt. Ofta får jag höra ”Du är fantastiskt driftig Sara, det kommer att gå bra för dig. Ett jobb kommer du ha lätt för att få.” Men vem är villig att anställa mig för min kompetens?

Det brinner i mig. Efter examen väntar världen jag längtat efter att få upptäcka.

Och fick jag en enda önskan vore det att bli tillräckligt kompetent för det här jobbet. (Digital Planner/Strateg, Digitas)
digital-planner_67896682.jpg
Nu kickade magkänslan in och min inspirationsnerv slog en dubbelknut. Ett klarare mål att arbeta mot.

Imorgon återvänder jag till Växjö, lite mättare och utvilad, samtidigt jobbar jag på med slutförandet av höstterminen. Om två veckor startar min sista termin på Universitetet.

Ett svar till “Vem är villig att betala mig?”

  1. Tack för lyckönskningen Henrik! Jag funderar på att starta eget varje dag, men jag skulle gärna vilja ha mer projekt i bagaget innan. Jag ska jobba fram en reservplan (minst) under vårterminen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *