Om att blogga

Författare:

|

Datum:

|

, ,

Tanken slog mig vid en sessions filosoferande under ledigheten – Jag älskar att skriva och uttrycka mig i mina sakfrågor. Nästa sekund inser jag ”Jag är en bloggare.”. Jag får helt legalt uttrycka min åsikt och dela denna med människor som har samma intressen, det känns helt ok. Jag är tacksam för att jag får vara ung och passionerad i denna tid vi lever i.

Jag upprepar: Jag är en bloggare!

saraanita_67665764.jpg
Farmor Anita är min bloggs främsta följare.

Bloggande i sakfrågor frambringas av passion. Passion verkar vara ett välanvänt begrepp den senaste månaden. Jag finner det nämnt som drivkraft hos flera av mina julkalenderbloggare och läser just ett inlägg där Judith Wolst diskuterar passion. I min blogg försöker jag dela med mig av mitt sökande efter min passion samt mina drivkrafter. Jag vill därför spinna vidare på mitt föregående inlägg och berätta om hur jag idag distraherat mig med att skriva jobb/paraktikplatsansökningar istället för att arbeta med min projektrapport.

I dessa jobb/praktikplatsansökningar har jag försökt beskriva min syn på marknadsföring, företag och projektledning, något som kändes helt rätt efter att jag läst tankar kring hur marknadsföring och kommunikation kommer att förändras under 2010. (”Sociala medier 2010” Kreafonbloggen och ”Brand and Communication Predictions For 2010” av Johan Ronnestam, bland annat)

Befriande är det ord som bäst beskriver mina känslor när jag läser detta. Jag känner att jag lever med precis rätt intressen under helt rätt tid. Mina värderingar, tankar och insikter kommer vara av stor nytta i den förändring som är beskriven.

Jag ser fram emot att utveckla mitt bloggande.

Men jag är en bloggare utan visuell identitet. Hur i helafriden ordnar man en egen profil i WordPress MU?

Ett svar till “Om att blogga”

  1. […] Jag tycker det är underbart att blogga, genom min julkalender fick jag möjlighet att diskutera det jag brinner för och att finnas på nätet, exempelvis genom twitter, skapar jag helt andra möjligheter att skapa nätverk. Och här frågar de mig varför jag bloggar? Jag funderar hur mycket jag bör använda mig av nätet i mitt jobbsökande, samtidigt läser jag att webbnärvaro nästan är ett grundläggande krav hos arbetsgivare. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *