Varför plugga när man kan vara entreprenör?

Författare:

|

Datum:

|

, ,

stefan_72520986.jpg
Det fina med att vara bloggare är som bekant att man kommer i kontakt med spännande likasinnade människor! Den här killen, Stefan Björklund, kontaktade mig för att berätta om sitt entreprenörskap samt sitt företag School’s out. Jag tar emot all inspiration jag kan få. Stefan är lika smart som mina föregående bloggare och kombinerar sitt entreprenörskap med studier.

Varför plugga när man kan vara entreprenör?
Ja, eller i varje fall egenföretagare? Den inställningen följde mig länge i livet, precis som Jesper skriver i nedanstående inlägg så startade min entreprenörsbana relativt sent. När jag var nymuckad från lumpen i maj 2003 hade jag ingen aning om vart jag ville ta vägen med mitt liv. I juni år 2002 var min plan att söka till någon av civilingenjörsprogrammen på KTH efter tre år på det naturvetenskapliga programmet vid Kärrtorps Gymnasium, men när jag blev utsläppt i det ”civila mörkret” från F16s kaserner i Uppsala var det inte alls det som jag var sugen på! Istället blev jag, ehm, brevbärare!

Under sommaren 2007 startade jag och en kollega företaget School’s Out, ett nischat eventbolag, främst riktat mot målgruppen avgångsstudenter i gymnasiet. Vid den här tidpunkten visste jag ingenting om hur det gick till att driva företag! Under företagets första 18 månader drev jag det samtidigt som jag jobbade heltid som brevbärare, och min kollega samtidigt som han studerade en KY-utbildning med inriktning på entreprenörskap inom Open Source.

Mitt verkliga intresse för entreprenörskap inleddes någon gång under sommaren 2008, tack vare en 25-årspresent från två goda vänner. Jag fick nämligen Fredrik Häréns Idébok, och tvärtemot vad Ervin skrev i tisdags så förändrade hans bok mitt sätt att tänka kreativt! Jag håller dock med Ervin om att Fredrik är en fantastisk föreläsare!

Under hösten 2008 kom jag och min kollega till ett vägskäl, skulle vi fortsätta att driva företaget på halvfart (det åt upp all vår fritid) eller skulle vi gå linan ut?

Svaret blev: Vi kombinerar studier med det egna företagandet! Jag började studera Entreprenörskap på Stockholms Internationella Handelskola, och min kollega inledde ett 4 månader långt äventyr med collagestudier i Santa Barbara! Många långa Skype-samtal blev det, men överlag fungerade riktigt bra!

Relativt snart insåg jag att kombinationen studera/driva eget gav mig maximalt med erfarenhet och är den optimala vägen för mig att gå. Vad vi än har haft för ämne på skolan har det alltid funnits ett case för mig att applicera kunskaperna. Både spännande och utvecklande! Det blev tolv mycket utvecklande och intressanta månader för mig både i skolan för vårt företag. Vi har nu etablerat oss på vår marknad och varumärket stärks för varje dag som går, jag har utvecklats mer 2009 än något år tidigare känns det som, underbar känsla!

Mina entreprenörsstudier är sedan mitten på januari avslutade, och nya studier väntar tyvärr inte förrän i höst då jag planerar att läsa på IHM Business School i Stockholm, något som jag ser fram otroligt mycket emot! Framtill dess får jag underhålla mig med att läsa grymma bloggar som denna, läsa underbara böcker som t ex Mind your own business av Gustaf Oscarsson och deltaga i roliga entreprenörsevents som Entreprenörsjakten!

Detta är två delar av min entreprenörskapsfilosofi:
– För mig är det otroligt viktigt att sätta mål, utan mål vet jag inte vart jag ska. Med tydliga mål blir det mesta väldigt konkret och enkelt.
-Min dröm kan ibland kännas långt bort, därför försöker jag alltid att ta små steg i rätt riktning, det är inte alltid jag kan ta det stora klivet på en gång men varje litet steg i rätt riktning gör att jag hela tiden närmar mig!

Det bästa av allt, min entreprenörsresa har bara startat! Nu kör vi!

/Stefan Björklund
School’s out

Ett svar till “Varför plugga när man kan vara entreprenör?”

  1. Du är så himla duktig! Och som jag sa förut är du verkligen en riktigt entreprenör 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *